Ennakkotiedote syksy 2019

Lahden Kivi- ja Koruharrastajat ry:n syksyn toimintasuunnitelma

Tässä ennakkotietoa kerhomme syksyn toiminnasta. Varsinainen jäsentiedote lähetetään elokuussa. Kurssien vahvistuneet päivämäärät ja hinnat päivitetään tapahtumakalenteriin viimeistään elokuussa.

Pajaillat alkavat 9.9. klo 17.30 ja jatkuvat joka maanantai 9.12. asti. Pajaillan maksu on 3 €/hlö/ilta. Pajailtamaksut maksetaan paikan päällä kortilla. Kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit käyvät. Jos aiot käydä useampana maanantaina pajailloissa, kannattaa maksaa koko syksyn kausimaksu, joka on 21 €, kerhon tilille 15.9. mennessä (sisältää 14 maanantaita). Tästä tiedotetaan myös jäsentiedotteessa. Pajailloissa oli ainakin syksyllä hyvin tilaa, joten tervetuloa opiskelemaan kivenhiontaa tai hopeatöitä. Opastusta saa kokeneemmilta tekijöiltä. Kaikki työvälineet ovat pajailtoina käytössä.

Kansalaisfoorumin tuella järjestämme syksyllä kaksi kurssia. Ensimmäinen on Hopealukot-kurssi, 12.-13.10. Kurssilla opit tekemään erilaisia lukkoja ja saranoita koruihin.  Toinen Kansalaisfoorumin tuella järjestettävä kurssi on Kivien viiste- ja pyöröhionta-kurssi, 16.-17.11. Tällä kurssilla on kaksi opettajaa, joten saat varmasti erinomaista opetusta kivien hionnasta. Valitettavasti Kansalaisfoorumin opintosetelietua ei enää tälle vuodelle ole saatavissa, joten kurssimaksuista ei ole mahdollista saada alennuksia.

Lisäksi suunnitelmissa on kolme kurssia, joissa opettajana on Mikko Rautio. Ensimmäinen näistä kursseista on Saamelaiskoruja hopeasta, 21.-22.9. Toinen kurssi on Vanhoista hopealusikoista koruiksi, 26.-27.10. ja kolmas on Hopeakoruja joululahjoiksi, 23.-24.11. Nämä kurssit toteutuvat ainoastaan, jos osallistujia on riittävästi eli vähintään 12 henkilöä/kurssi.

Omatoimikursseja järjestämme lisäksi kaksi, 5.-6.10. ja 30.11.-1.12. Pääasiallisesti omatoimikurssit ovat hopeatöiden tekemistä varten, mutta muutakin voi tehdä. Kurssit järjestetään kerhotiloissamme la ja su klo 9-16. Kaikki välineet ovat käytössä ja opastustakin saa kokeneemmilta tekijöiltä.

 Kaikille kursseille ilmoittautuminen alkaa 1.9. Ilmoittautumiset tulee tehdä sähköpostilla. Kurssimaksujen eräpäivät ovat aina n. viikko ennen kurssin alkua ja niistä tulee sähköpostimuistutus.